Klikk på sola for været på Sardinia i dag! Click the sun for today's weather!

Været-sol

Sardinia                                                                                                                 

KystDen italienske øya Sardinia er den nest største øya i Middelhavet, etter Sicilia. Den ligger sør for Korsika, mellom Italia, Spania og Tunisia. Det tar om lag fire timer å kjøre fra nord til sør. Omgivelsene er svært forskjellige fra ett område til et annet, fra vakre strender til langstrakte olivenlunder og fjellområder.

Reis rundt på øya og opplev pittoreske landsbyer, hovedstaden Cagliari, Gennargentus fjellmassiv med fantastisk utsikt, deilige strender og selvfølgelig sardisk mat, vin og atmosfære.

ValmueengGeografi og fauna

I tillegg til en variert kyst med vakre strender, høye klipper og idylliske fiskelandsbyer, er Sardinia ei fjellrik øy. I Punta la Marmora i Gennargentu-massivet, sentralt på øya, når en opp i hele 1834 moh. Større lavlandsområder finnes også, mellom Cagliari og Golfo di Oristano i sørvest, med fruktbar jord og intensiv dyrking av blant annet korn, ris, sitrusfrukt og oliven. Naturlig eng dekker store deler av landarealet, og gir beiteland til storfe, geiter og sauer. Det er relativt lite skog, men en finner bl.a. forskjellige eikarter, kastanje, kristtorn, furu og pinje. Som mange andre steder rundt Middelhavet er det mange steder ved kysten "makis", kortvokst buskas iblandet vill rosmarin, timian og myrt. Forskjellig slags kaktus vokser også godt. Kaktusfiknene er oransje og modne sent på sommeren, men selv om de inni har det mykeste og saftigste fruktkjøtt, skal en vokte seg vel for å ta på dem uten veldig tykke hansker!

Klima

Sardinia har lang, varm og tørr sommer med gjennomsnittstemperatur på 22 - 29°C fra mai til september. Badetemperaturen når 20 grader allerede i mai, og havet holder seg varm langt utover høsten. Barske nordboere kan fint bade hele året rundt! Fra ca oktober til mars er været mer skiftende og det er mer nedbør. Temperaturen kommer likevel sjelden under 10 grader i vintermånedene, selv om natta. I Snødekte fjelldesember kan en oppleve riktig fine dager, hvor temperaturen stiger til godt over tjue grader. I fjellene er klimaet noe kjøligere, og de høyeste toppene kan bli dekket av snø i løpet av vinteren. Det finnes et skitrekk i Gennargentufjellene.