du er her: hjem / nærområde / aktiviteter

 

Aktiviteter

Mat og drikke

OlivenoljeFredelige kaféer og restauranter byr på deilige retter til en billig penge. Sardisk spekemat, brød, kaker og oster av forkjellige slag er blant de mange lokale spesialitetene. Olivenoljer fra produsentene Sartos, Coseddu og Senolio i Seneghe, har de senere årene nådd opp blant Italias beste. Den årlige konkurransen og premieringen finner sted nettopp i Seneghe, i april.

Strandliv

Det er mange flotte strender å velge mellom i nærheten av Seneghe og ellers på Sardinia. De nærmeste ligger bare en knapp halvtimes kjøring fra landsbyen. Det er perfekte forhold for bading, snorkling og dykking i det turkisblå og veldig klare vannet som er fullt av småfisk i alle regnbuens farger.

Sjeldne fugler

Et vernet våtmarksområde nær Oristanobukta er hekkeområde for rosa flamingoer og andre sjeldne fuglearter.

Fottur

Du kan gå på tur i Montiferruskogen og fjellene like i nærheten, hvor det er flere hundre år gamle eiketrær og en kan komme over villsvin. Det finnes en aktiv lokal turforening i området som vedlikeholder og utvider nettverket av merkede turstier og tilbyr fotturer med kjentmann. Eller ta med en god picnic-kurv og dra opp på fjellet bak Seneghe på egen hånd. Det finnes små rasteplasser under trærne der det er svalt og fint å sitte i sommervarmen.

Sykling

Omgivelsene egner seg godt for både landeveis- og terrengsykling. Sykler kan leies i Oristano.

Ridning

Mange driver med hesteutleie for turer i nærområdet.

Golf

Nærmeste golfbane, Is Arenas, er 20 minutter fra Seneghe med bil.

Motorsport

Motorsykkel kan leies i Oristano. Seneghe har et aktivt motorcrossmiljø.

Sykkeltur fotturrst
Sykkeltur fotturrst